Page 17 - iskolás füzet nyomdai.indd
P. 17

Légy tudatos!


                •          Készíts előre listát arról, hogy mit
                           szükséges valóban megvenni.

                •          Gyümölcsöt, salátát és pékárut a szükséges
                           legkisebb mennyiségben vásárolj.

                •          Nézd meg alaposan a termékek minőségét,
                           szavatossági idejét.


                •          A megvásárolt, közeli lejáratú termékek fogyasztásával,
                           használatával kezdj.

                •          A komposztálható élelmiszereket komposztáld!

                •          Csak annyit készíts, ami biztosan el is fogy.

                •          Légy kreatív: egy csomó receptet direkt
                           a maradékokra találtak ki!

                •          A maradék ételt ne hagyd elöl, mert megbuggyanhat.

                •          Bővítsd Te is a listát:























                                                                              17
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22