Tolnai Zöldút bemutatkozása

A Tolnai-Hegyhát álomba vezet és erdőbe küld, ha pedig hozzávesszük a Völgység csodás tájait is, akkor biztosan visszavágyik, aki egyszer idelátogat. Pont emiatt Tolnai Erdőkért Alapítvány egy nagyobb léptékű túraútvonal kialakítását tűzte ki célul, ami felöleli a környékbeli értékeket, a természeti és kultúrtörténeti emlékeket egyaránt.

Kirándultál már úgy, hogy közben melletted őz legelészett, utadon búbosbanka kísért, miközben a környék legfinomabb gyümölcsét, sajtját, mézét, vagy éppen borát készültél megkóstolni. Persze, azt meg sem kell említenünk, hogy mindezt úgy, hogy az Apponyi grófok által ránk hagyott értékekkel és vallási emlékkel teli falvakban jársz, ami külön varázsa ezeknek a településeknek.

Ugye milyen jól hangzik!? Gyere te is hozzánk, éld át nálunk az élményt.  

 

Mi az a zöldút?

A zöldút egy olyan tematikus útvonal ami a helyi közösségek értékeit tartja szem előtt. Kiemelt célja a kultúrtörténeti, tájképi és környezeti értékek megőrzése, hagyományok fenntartása és újraélesztése. Összefogja a helyi termelőket és szolgálatókat, a helyi termékre épít, mindezt úgy hogy maga előtt tartja  a fenntarthatóságot, az ökoturizmus vezető elveit. Tolna megyében, a Tolnai-Hegyhát és a Völgység térségében elterülő települések kiváló lehetőséget biztosítanak egy ilyen kezdeményezés kialakítására.

A Tolnai Zöldút kiadvány megtekintése