Szemléletformáló kirándulások - Hasznosítsunk együtt újra! - iskolásokkal

Bonyhádi, Széchenyi István Általános Iskola 7. osztálya március 25-26-án, még  a Teveli Általános Iskola 3.osztálya március 26-27.-én látogatott el a Lengyel-Annafürdőn található Turisztikai és Természetismerti Központba a megnyert két napos egy éjszakás szemléletformáló kirándulásra az erdei iskolába. Mind a két csoport egy erdei kirándulást tett a szép tavaszi erdőben, ahol megismerkedhettek a természet- és környezetvédelem fontosságával, mit tehetünk a minket körülvevő értékek megóvása érdekében. A kirándulás után finom vacsorát fogyasztottak el a gyermekek, majd az esti tábortűznél további gyakorlatokat, ötleteket beszéltünk meg velük a hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás kapcsán. A második napon a hetedikes gyermekek a festő növényekről hallgattak előadást, kiegészítve a fa- és növényi hulladákok felhasználásával, kézműves foglalkozáson gubacstintával írhattak, majd egy konzervdobozt hasznosítottunk velük újra.

A harmadikas gyermekek második napi programja pedig a madarak védelméről szólt, megbeszéltük az ember lakta környezetben a madarakra leselkedő veszélyeket, ezek visszaszorítását, a házak körüli mindennapi tennivalókat. Végezetül fahulladékból készítettünk kis ajándéktárgyat.

Ezekután a csoportoknak nem marad más hátra, mint elfogyasztani az ebédjüket, majd a tábor végső pontjaként megbeszéltük ki-ki milyen tapasztalatokat gyűjtött, azokat hogy próbálja hasznosítani mindennapjaiba.

Képek itt találhatók.

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg. 

www.szelektalok.hu